Maistuupa makkeen makuselle!
Lintataanpa laitaan!
Minkä paat kuolemaan?
Lähehän pesästäs!

Pelikortit

Satunnainen ohikulkija hämmästelee tietenkin, mistä on kysymys. Tällainen kielenkäyttö on kuitenkin jokapäiväistä Justiinan baarissa, jossa pelataan toisinaan aamusta iltaan tuppea, pohjoisen metsäkämppien perinnepeliä. Sonkajärvelle Justiinan baariin tuppi kulkeutui 1990-luvun alussa savottakämpillä kierrelleen Kätkäläisen mukana. Hän sai neljä tuppitaitoista saman pöydän ääreen, ja siitä se alkoi, armoton tupen hakeminen. Alkuaikoina tuppipöydässä nähtiin vain muutamia pelitaitoisia, mutta hiljalleen tupen on oppinut niin moni baarin asiakas, että vähissä ovat ne hetket, jolloin Justiinasta ei löydy neljää pelin taitajaa.

Piäpelipaekkana Justiina

Ystävänpäivänä, 14. helmikuuta 1999 Justiinaan perustettiin tuppikerho nimeltään Tuppikerho Justiina. Nimensä mukaisesti kerho käyttää piäpelipaekkanaan Justiinan baaria. Tuppikerholaiset noudattavat peleissä Tuppiliiton virallisia sääntöjä. Niiden lisäksi peleihin tuovat väriä Tuppikerho Justiinan omat säännöt. Sääntöjen mukaan kerhon jäsen joutuu maksamaan jokaisesta pelin aikana mainitsemastaan sukupuolielimestä yhden euron kassaan, jonka tuotto käytetään yksinomaan huvitteluun. Ensimmäisen toimintavuoden lopussa kassan tuotto oli reilut 8 000 markkaa! Ja koko tuotto käytettiin saunailtojen merkeissä. Jokapäiväisten pelien lisäksi Tuppikerho Justiinan jäsenet osallistuvat virallisiin kokouksiin, joissa mm. erotetaan huumorintajuttomia jäseniä ja otetaan uusia tilalle. Kerhossa järjestetään myös tuppikilpailuja, ovatpa jotkut jäsenistä osallistuneet tuppimestaruuskilpailuihin muillakin paikkakunnilla, mm. Vaalassa.

Tuppikerho Justiina toimii nykyisin Ravintola Hollivootissa, jonka pelipöydästä löytyy aina tilaa pelistä kiinnostuneille!